Zmena letového poriadku v letectve – prechod na zimný čas

– Nová linka do ukrajinskej Odesy, talianske Alghero na Sardínii, holandský Eindhoven, denné lety do Moskvy a opäť i Eilat-Ramon v Izraeli. To sú novinky zimného letového poriadku, ktorý začne na Letisku M. R. Štefánika platiť so zmenou času, od 27. októbra.

Od konca októbra 2019 do marca 2020 možno využiť z Bratislavy 29 pravidelných liniek do 27 destinácií.

Nová linka do Odesy na Ukrajine

Úplne novú leteckú linku do Odesy na Ukrajine otvorí dopravca Wizz Air od 3. novembra s frekvenciou 2 x týždenne, lietať do mesta pri Čiernom mori bude z Bratislavy v stredy a nedele.

Linka do Alghera na Sardínii aj v zime

Dopravca Ryanair zabezpečí aj v zime pravidelnú leteckú linku z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave do Alghera na Sardínii. Talianske Alghero spájal pritom s Bratislavou letecky doposiaľ len v lete. Tento rok ponúkne lety aj v zime, s frekvenciou 2 x týždenne. Lietať medzi Bratislavou a Algherom sa bude vždy v utorky a soboty.

Návrat linky do holandského Eindhovenu

Pravidelné letecké spojenie do Eindhovenu v Holandsku bude tento rok k dispozícii aj v zimnom období, kam vlani dopravca Ryanair z Bratislavy nelietal. Linku do Holandska obnovil v letnom období a dvakrát týždenne ju bude možné využiť aj naďalej.

Priame lety do Izraela

V zimnom letovom poriadku ponúkne dopravca Ryanair aj priame lety do Izraela – do Eilatu (Ejlatu), kam začne lietať od nedele 27. októbra. Novinkou budú lety na nové letisko Ramon, ktoré bolo otvorené len tento rok v januári, a ktoré je od centra Eilatu vzdialené len 15 minút jazdy. Doposiaľ lietal dopravca na vzdialenejšie letisko Eilat-Ovda. Lety do Eilatu využívajú turisti z Bratislavy nie len na návštevu Izraela, ale aj blízkeho Egypta či Jordánska.

Lety do Moskvy každý deň

Medzi najobľúbenejšie pravidelné linky z Bratislavy sa po letoch do Londýna a Dublinu dostali tento rok aj lety do Kyjeva a Moskvy. Pre záujem o priame lety z Bratislavy do Moskvy a späť zvýšila letecká spoločnosť Pobeda počet letov z Bratislavy do hlavného mesta Ruska na 7 x týždenne. Využiť lety na Letisko Moskva-Vnukovo a z neho tak možno denne.

Dovolenkové lety do Egypta, Ománu, Gambie a Dubaja

Na prelome októbra a novembra ešte možno využiť aj lety do Hurghady v Egypte od dopravcu Air Cairo. Cestovné kancelárie naplánovali aj sériu dovolenkových charterových letov do Salalahu v Ománe, kam sa bude z Bratislavy odlietať každú sobotu. Prvý let v zimnej sezóne odletí s dovolenkármi do Ománu už v sobotu 26. októbra. Exotickou novinkou v ponuke cestovných kancelárií s odletom z Bratislavy budú i počas tejto zimy lety do africkej Gambie. Do hlavného mesta Banjul budú smerovať dovolenkové charterové lety od februára 2020 s frekvenciou raz týždenne, každý piatok. Zabezpečí ich spoločnosť Smartwings. Individuálni dovolenkári si môžu zvoliť aj priame pravidelné lety do Dubaja v Spojených arabských emirátoch s dopravcom flydubai. Vďaka spolupráci so spoločnosťou Emirates možno navyše v Dubaji prestupovať nie len v rámci siete flydubai, ale aj na linky Emirates. Medzi najatraktívnejšie kombinácie s odletom z Bratislavy pritom patria Bangkok v Thajsku, Maledivy, Srí Linka a Zanzibar.

Prestupné lety cez Miláno do Porta, Valencie, Katánie a Cagliari

Dopravca Ryanair umožňuje prestupné lety z Bratislavy do štyroch destinácií. Z Bratislavy s prestupom v Miláne tak možno i s Ryanairom letieť do španielskeho Porta a Valencie a talianskych miest Katánia a Cagliari. Batožina cestujúceho pritom smeruje až do konečnej destinácie.

4 000 letov a 5 pravidelných dopravcov

Zimný letový poriadok na Letisku M. R. Štefánika začne platiť v nedeľu 27. októbra 2019 a potrvá do 28. marca 2020. Počas neho je naplánovaných takmer 4 000 pravidelných letov. Zabezpečia ich dopravcovia Ryanair, Wizz Air, Pobeda, flydubai a Air Cairo (lety do Hurghady do novembra). Pobeda prevádzkuje lety do Moskvy a flydubai do Dubaja. Spolu 6 pravidelných liniek zabezpečuje Wizz Air, z nich sú až 3 lety do miest na Ukrajine – Kyjeva-Žuljany, Ľvova a Odesy. Okrem toho lieta do Skopje v Severnom Macedónsku, bulharskej Sofie a Londýna-Lutonu. Najviac, spolu 20 pravidelných liniek, ponúka Ryanair.

Pravidelné destinácie zimného letového poriadku (27. 10. 2019 – 28. 3. 2020)

Letecký dopravca

Destinácia

Krajina