Vo februári z Bratislavy 2x viac letov ako minulý mesiac

– Počas februára 2022 bude z Letiska Bratislava fungovať približne 2x viac leteckých spojení ako minulý mesiac. Letové poriadky väčšiny liniek sa tak opäť pomaly dostávajú do normálu. Opatrenia vo viacerých krajinách, kam sa z Bratislavy lieta, napríklad v Británii či Dánsku, sa majú vo februári ďalej uvoľňovať. Znamená to, že letecká doprava zasiahnutá vlnou omikronu, by sa mala začať postupne obnovovať.

Vo februári z Bratislavy 2x viac letov ako minulý mesiac

Letecká spoločnosť Ryanair od februára prevádzkuje celkom 14 priamych spojení. Každý pondelok a piatok sa bude lietať do Bruselu, Kodane, Bologne a Eindhovenu. Do írskeho Dublinu sa cestujúci dostanú každý deň v týždni okrem piatku. 5-krát týždenne bude fungovať aj linka do Londýna Stansted, 3-krát týždenne do Birminghamu a 2-krát týždenne do Leedsu Bradford a Manchesteru. V prípade, že je cieľovou destináciou Taliansko, lety do Milána (Bergamo) budú prevádzkované 4-krát týždenne a do Ríma (Ciampino) každý utorok a sobotu. Cestujúci tiež môžu využiť linky na Maltu (každá streda a nedeľa), exotický španielsky ostrov Lanzarote (každú sobotu) a do Kyjeva (Borispol) každý pondelok, piatok a nedeľu.

Fungovať budú aj 4 spojenia s prestupom v Miláne (Bergamo), pričom batožina bude odbavená na letisku v Bratislave až do koncovej destinácie- napr. do Cagliari, Catanie, Porta a Valencie.

Spoločnosť Wizz Air má vo februári 2 priame linky a to 5- krát týždenne do Kyjeva (Zhuliany) a 3- krát týždenne do Londýna (Luton).

Dušan Keketi, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva BTS: „Pevne verím, že obnova týchto liniek, ktoré letecké spoločnosti vracajú do ponuky je len prvou v rade dobrých správ pre letisko v tomto roku, a že aj celý rok 2022 bude leteckej doprave priať a ľudia budú môcť opäť jednoduchšie cestovať do rôznych kútov sveta.“

Spoločnosť Ryanair v januári (10.—31. január 2022) pozastavila na 3 týždne z Bratislavy 9 priamych liniek vo svojej sieti a zredukovala lety do Dublinu a Londýna Stansted na 2x týždenne. Ostatné pravidelné linky do Kodane, Eindhovenu, na Lanzarote, do Ríma a Kyjeva lietali podľa pôvodných letových poriadkov. Spoločnosť Wizz Air tiež znížila v januári svoje spojenia. Postupne sa však prerušené či zredukované lety dostávajú späť do ponuky. Viac informácií je možné nájsť aj na stránkach jednotlivých leteckých spoločností.