Priama linka z Bratislavy do gréckych Atén a litovského Kaunasu

– Na Letisku M. R. Štefánika pribudnú nové pravidelné letné letecké destinácie. Prvou je priame spojenie z Bratislavy do Atén, ktoré sú zároveň leteckou bránou na nádherné grécke ostrovy, a cena leteniek je viac než priaznivá. Druhou destináciou je linka do druhého najväčšieho litovského mesta Kaunas. Do oboch miest je už možné zakúpiť letenky.

Priama linka z Bratislavy do gréckych Atén a litovského Kaunasu

Grécke Atény

Priama linka do metropoly Grécka bude spustená od septembra, a to 2-krát týždenne, v pondelok a vo štvrtok. Atény sú zároveň výbornou prestupnou stanicou do ďalších destinácii v Ázii či v Afrike. Linku bude prevádzkovať grécka spoločnosť Aegean Airlines. Tá je hodnotená ako kvalitná a patrí medzi najlepších regionálnych dopravcov. Lietať sa bude s novými a modernými lietadlami Airbus A320 neo, ktoré majú kapacitu 180 cestujúcich a už teraz je možné si zakúpiť aj biznis triedu. Súčasťou palubného servisu je jedlo a pitie či wifi signál.

Aegean Airlines patria do aliancie Star Alliance, kde funguje vernostný program Miles+Bonus. Let do Atén trvá približne 2 hodiny. Letenky je možné zakúpiť na webovej adrese: Book Flights Online | Official Website | Aegean Airlines.

Kaunas v Litve

Priamu linku z Bratislavy do litovského mesta Kaunas bude prevádzkovať Ryanair, a to už od 27. marca 2023. Linka bude vybavovaná až 3-krát týždenne, v pondelok, stredu a v piatok. Kaunas sa stal tento rok Európskym hlavným mestom kultúry. Zaujímavé je nielen historické mesto, ale aj množstvo galérii, múzeí či kaviarní. Mesto je známe aj svojim miestnym „street art“ festivalom. Kaunas je vzdialený od hlavného litovského mesta Vilnius približne hodinu cesty. Priamy let do Kaunasu trvá menej než 2 hodiny. Letenky je už možné zakúpiť na webovej adrese: Official Ryanair website | Cheap flights | Exclusive deals