Letisko vybavilo v júni 32 330 cestujúcich

– Bratislavské letisko vybavilo v prvom mesiaci letnej dovolenkovej sezóny 2021 na príletoch a odletoch spolu 32 330 cestujúcich. V prechádzajúcom roku, ktorý bol výrazne poznačený pandémiou, bolo počas júna vybavených iba 2176 osôb.

Letisko vybavilo v júni 32 330 cestujúcich

Letisko vybavilo počas júna spolu 2 035 letov a 1 797 ton leteckého nákladu. Nárast počtu letov evidujeme v medzinárodnej pravidelnej i nepravidelnej doprave, ako aj pri letoch všeobecného letectva.

Najviac cestujúcich prepravili letecké spoločnosti Ryanair, Smartwings a Air Explore, najpopulárnejšími destináciami boli Rodos, Malorka a Londýn.

V ponuke boli pravidelné lety do Alghera, Birminghamu, Burgasu, Dublinu, Edinburghu, Hurghady, Kyjeva, Londýna, Malagy, Manchesteru, Pafosu, Ríma, Štokholmu a na ostrovy Korfu a Malorka. Cestujúci mohli využiť aj charterové lety cestovných kancelárií do približne 20 rôznych destinácií. Novinkou letnej sezóny 2021 sú lety na chorvátsky ostrov Brač.

V súčasnosti je už na bratislavskom letisku obnovená väčšina pravidelných liniek, aj keď s nižšou frekvenciou oproti rokom pred pandémiou. Spustenie ďalších liniek bude závisieť najmä od vývoja epidemiologickej situácie a opatrení obmedzujúcich vstup do jednotlivých krajín.

Aj počas júna sa na letisku bohužiaľ vyskytli prípady, kedy cestujúcim nemohol byť umožnený odlet z dôvodu nesplnenia niektorej z podmienok danej destinácie (negatívne COVID testy, potvrdenia o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19, registrácia pred odletom a pod). Cestujúcich prosíme, aby sa pred cestou naozaj dôkladne pripravili a mali všetky dokumenty k dispozícii.