Dnes pribúdajú z Letiska Bratislava pravidelné letecké linky do Záhrebu a na Sicíliu

– Z bratislavského Letiska M. R. Štefánika dnes pribúdajú dve úplne nové letecké spojenia. Dopravca Ryanair letecky spojí hlavné mesto Slovenska s hlavným mestom Chorvátska. Lietať z Bratislavy do Záhrebu bude od dnes každú nedeľu a tiež v stredy a v piatky, teda 3 x týždenne.

Let medzi Bratislavou a Záhrebom potrvá 55 minút a Ryanair ho zabezpečí svojím Boeingom 737-800 s kapacitou 189 miest pre cestujúcich.

Druhou novinkou v sieti leteckého dopravcu je obnovenie priamej leteckej linky z Letiska M. R. Štefánika do Trapani na Sicílii v Taliansku, ktorú spúšťa rovnako od dnes, od 27. marca, s frekvenciou dvoch letov týždenne – štvrtky a nedele.

Už v utorok 29. marca zároveň Ryanair obnoví priamu leteckú linku z bratislavského letiska do tureckého Dalamanu a spiatočne, ktorú zabezpečoval pred tzv. koronakrízou. Do svojej ponuky v tento deň pridá aj úplne novú leteckú linku do bulharskej Sofie.

Írska letecká spoločnosť, ktorá je najväčším prevádzkovateľom pravidelných letov z Bratislavy, ponúkne cestujúcim počas letného letového poriadku, ktorý začína platiť dnes a bude platný do konca októbra 2022, spolu 20 pravidelných liniek. Sú medzi nimi lety do dovolenkových letovísk, prevádzkované až počas leta, od júna, a to na grécky ostrov Korfu či do bulharského Burgasu. Cestujúci si môžu zvoliť lety aj do Alghera na Sardínii, na Malorku, do gréckeho Solúna, na Pafos na Cypre či na Maltu a iné.

Zároveň Ryanair stále pokračuje aj v prevádzke letov z Bratislavy na Kanárske ostrovy, konkrétne na ostrov Lanzarote, a do dánskej Kodane. Tieto linky spustil dopravca ako novinky len pred niekoľkými mesiacmi, počas zimy 2021.