AirExplore spúšťa pravidelné lety z Bratislavy do Splitu

– Z Letiska M. R. Štefánika pribudne od nedele 19. júla 2020 nová letná pravidelná linka do chorvátskeho mesta Split. Spustí ju slovenská letecká spoločnosť AirExplore s frekvenciou 2 x týždenne – lietať zo Slovenska do chorvátskeho Splitu bude v stredu a v nedeľu, čo je ideálne na predĺžený víkend pre Slovákov.

AirExplore spúšťa pravidelné lety z Bratislavy do Splitu

Letenky si môžete zakúpiť priamo na webovej stránke dopravcu www.airexplore.sk

Frekvencia je ideálna nie len na predĺžený víkend pri „slovenskom mori“, ale aj na týždňovú dovolenku či 11-dňový pobyt. Split je vstupnou bránou pre dovolenky na Makarskej riviére v obľúbených letoviskách Makarska, Baška Voda, Omiš, Tučepi, Šibenik či Dubrovník, ale aj prístavným mestom, z ktorého vyrážajú trajekty na známe ostrovy Brač či Hvar.

Chorvátsko je top zahraničnou destináciou Slovákov v tejto letnej sezóne. Letecká spoločnosť AirExplore reaguje na veľký dopyt od dovolenkárov a spúšťa v spolupráci s najobľúbenejším slovenským vyhľadávačom leteniek Pelikan.sk dovolenkové lety z bratislavského letiska do Splitu od nedele 19.júla. Letenky sa dajú zakúpiť exkluzívne na Pelikan.sk alebo na webstránke dopravcu. Lietať sa bude každú stredu a nedeľu. Cena jednosmernej letenky začína od 69 eur a je v nej zahrnutá aj veľká batožina..

Nové lety z Letiska M.R. Štefánika do Splitu dvakrát týždenne

Split je najviac populárnou chorvátskou destináciou, do ktorej Slováci lietajú na dlhšie ako týždeň. Priemerná dĺžka pobytu lietadlom v Splite je 10 dní. Letový plán je prispôsobený požiadavkám klientov – je vhodný na veľmi populárne týždňové a jedenásť-dňové turnusy, ale zaujme aj tých cestovateľov, ktorí sa do Chorvátska chystajú iba na predĺžený víkend. Spiatočná letenka do Splitu stála v roku 2019 v priemere 209 eur bez batožiny. Pelikán ponúkne letenky do Splitu od 69 eur jednosmerne, resp. 138 eur spiatočne s veľkou batožinou v cene letenky. Flexibilné letenky budú k dispozícií od 99 eur jednosmerne (to znamená, že zmena dátumu je bez doplatku, za zmenu mena či zrušenie letu cestujúci zaplatí 50 eur za úkon).

Letový poriadok:

SPLIT (SPU) Streda

ED3830 BTS 13:35 SPLIT 15:05
ED3831 SPLIT 16:05 BTS 17:35

SPLIT (SPU) Nedeľa

ED3830 BTS 15:05 SPLIT 16:35
ED3831 SPLIT 17:35 BTS 19:05

Ceny:

69 € Fix jednosmerne
99 € Flexi jednosmerne

Letecká spoločnosť postupuje v súlade s bezpečnostnými nariadeniami

Spoločnosť AirExplore postupuje v súlade so všetkými nariadeniami a odporúčaniami vydanými Európskou Agentúrou pre bezpečnosť letectva (EASA) ako aj nariadeniami vydanými UVZ SR a Útvaru hlavného hygienika Ministerstva dopravy. AirExplore monitoruje zdravotný stav svojich posádok, ktorú sú vybavené osobnými ochrannými prostriedkami. Lietadlá spoločnosti sú dezinfikované po každom lete, v prípade potreby lokálne aj počas letu. Zároveň spoločnosť minimalizuje poskytovanie jedál a nápojov na palube lietadla a tiež pohyb cestujúcich. Posádka umožňuje vstup a pobyt na palube lietadla len cestujúcim s prekrytými hornými dýchacími cestami. To neplatí jedine u detí do 3 rokov alebo u osôb s autizmom.

Cestujúci majú zároveň možnosť dezinfekcie rúk pre cestujúcich aj na palube lietadla. V spolupráci s pozemnými službami letiska AirExplore tiež upravili proces nástupu a výstupu cestujúcich do/z lietadla tak, aby minimalizovali kumuláciu cestujúcich. Klimatizačné sústavy lietadiel sú tiež vybavené filtrami HEPA, to znamená, že vzduch v kabíne sa obmení každé 4 minúty. Riziko nákazy je preto nižšie ako napríklad pri 13 hodinovej ceste vlakom.

Záujem o priame lety do Chorvátska rastie

Počet Slovákov, ktorí cestujú na dovolenku do Chorvátska lietadlom, každým rokom rastie. Mnohí chcú takto ušetriť čas aj peniaze – let do Chorvátska trvá iba niečo vyše hodiny a ceny sú čoraz priaznivejšie. Podľa štatistík Pelikan.sk narástol predaj leteniek do Chorvátska od roku 2016 v priemere o 43%. Vo februári, mesiac pred vypuknutím korona-krízy, zaznamenal Pelikán až 200% nárast v predaji leteniek do chorvátskych dovolenkových destinácií. Silný bol aj január, kedy predaj rástol o približne 110%. To, že je o Chorvátsko veľký záujem, ukazujú aj čísla z vyhľadávača leteniek Pelikána – podiel chorvátskych vyhľadávaní bol v júni dvakrát väčší ako v rovnakom období minulého roka. Vzhľadom na rýchlo sa meniace pravidlá vstupov do jednotlivých krajín, si Slováci plánujú dovolenky na poslednú chvíľu. Aktuálny trend predaja ukazuje, že letenky nakupujeme najskôr 30 dní pred odletom.

Pelikán ponúka rýchly a spoľahlivý test na COVID-19

Najobľúbenejší slovenský predajca leteniek ponúka dovolenkárom pred cestou do zahraničia, alebo po prílete z tzv. rizikovej krajiny, testovanie na koronavírus. Veľkou výhodou je, že klienti Pelikána sa nemusia prispôsobiť voľným termínom na testovanie, ktoré sú zvyčajne otvorené iba 3 dni dopredu, ale môžu sa objednať aj s niekoľko týždňovým predstihom podľa svojho dátumu odletu do zahraničia. Odber vzorky prebieha bezbolestne výterom z hrdla a nosa a realizuje sa „drive-through“ priamo z osobného auta alebo „walk-through,“ ak klient príde peši. Výsledky sa posielajú  maximálne do 48 hodín e-mailom alebo SMS správou. V prípade potreby je možné vystaviť aj fyzický certifikát o výsledku testovania. Viac na webstránke: https://www.pelikan.sk/covid-testy/.

Informácie o AirExplore

AirExplore je slovenská letecká spoločnosť špecializujúca sa na prenájom lietadiel. Založená bola v roku 2010 a operuje s modernou flotilou siedmich Boeingov 737-800. Aerolinky od svojho vzniku prepravili viac ako 5 miliónov pasažierov. Služby aerolinky využívajú aj iné letecké spoločnosti po celom svete. Letecká spoločnosť AirExplore organizovala repatriačné lety počas pandémie koronavírusu, vďaka ktorým sa dostali do bezpečia domova tisícky Slovákov uviaznutých v zahraničí. Aerolinky majú modernú flotilu lietadiel, ktorú bázuje v Bratislave, a vďaka ktorej plánuje rozlietať Bratislavu nielen do Splitu.

Letenky do Splitu si môžete zakúpiť priamo na webovej stránke dopravcu www.airexplore.sk

Informácie o Pelikan.sk

Najväčší predajca leteniek v Slovenskej republike, spoločnosť pelicantravel.com s.r.o., vznikol v roku 2004 ako prvý online predajca leteniek, ubytovania, cestovného poistenia a doplnkových cestovateľských produktov. Pelikan.sk predstavuje pre svojich klientov inteligentné riešenie dostupné 24 hodín denne, 7 dní v týždni. To všetko za výhodné ceny na trhu a vo vopred garantovanej vysokej kvalite. Portál pelikan.sk vznikol, aby uspokojil potreby nielen náročného obchodného cestujúceho, ale aj rekreačného cestovateľa , ktorý si na jednom mieste nájde všetko, čo potrebuje na svoju cestu