4-krát viac cestujúcich ako v januári 2021, čoskoro pribudnú aj nové linky

– Z Letiska Bratislava bezpečne letelo či priletelo minulý mesiac 35 465 cestujúcich. Oproti januáru 2021 predstavujú aktuálne výsledky nárast takmer o štvornásobok. Letiskový personál zároveň vybavil v tomto období 1 139 letov, pričom pravidelných letov bolo oproti januáru 2021 takmer trojnásobok.

4-krát viac cestujúcich ako v januári 2021, čoskoro pribudnú aj nové linky

V prvom mesiaci roku 2022 bol najvyhľadávanejšou destináciou Kyjev, za ním Londýn a Dublin.

Dušan Keketi, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva BTS: „Začiatok roka 2022 je rozhodne povzbudivejší, ako bol začiatok toho minulého. V januári sme mali 24 pravidelných liniek oproti 8 linkám pred rokom. Vybavili sme až 3-násobok pravidelných letov. Chartre boli vypravené do Ománu, Hurghady, Dubaja, emirátu Ras Al Khaimah a na Maurícius. V novom letnom letovom poriadku, podľa ktorého sa začne lietať od 27. marca, pribudne nová linka do Záhrebu a 2-krát týždenne sa bude lietať aj do Dalamánu v Turecku a rovnako aj do Trapani na juhu Talianska. Oproti zime sa ponuka už od konca marca rozšíri aj o klasické letné sezónne spojenia, ako je napríklad Malorka alebo Sardínia, pokračuje tiež linka na Lanzarote.“

Všetky pravidelné linky na letnú sezónu sú už v predaji na stránkach leteckých spoločností a štartujú už o pár týždňov.

Najviac liniek v januári 2022 prevádzkoval a najviac cestujúcich prepravil Ryanair, nasledoval Wizz Air a Smartwings.