Letisko v Bratislave uzatvorené od 13. marca do min. 27. marca

– Letisko M. R. Štefánika je uzatvorené v dňoch od 13. marca do min. 27. marca 2020 na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu, ktorý zakázal všetky lety z/do Bratislavy s výnimkou nákladných letov, technických preletov či záchranárskych letov.

❓Ako dlho bude Letisko M. R. Štefánika uzatvorené?

➡ Oznam o zákaze letov je vydaný s platnosťou na 14 dní – od 13. marca 2020 do 27. marca 2020. Je na rozhodnutí štátnych orgánov, či sa táto doba predĺži. Obchodné prevádzky na letisku budú uzatvorené, s výnimkou potravín Delia.

❓Kedy sa dozviem, že je môj let zrušený? Ešte mi neprišiel e-mail od leteckej spoločnosti. Znamená to, že sa môj let uskutoční?

➡ Letecké spoločnosti informujú cestujúcich postupne. Ak ste e-mail či sms správu o zrušení letu ešte nedostali, počkajte na informácie od dopravcu. Zaslané vám budú na e-mail, ktorý ste zadávali pri rezervácii letenky, či už priamo na webovej stránke dopravcu, alebo cez predajcov leteniek. Zároveň odporúčame sledovať webové stránky dopravcov pre viac informácií.

❓Čo robiť, ak je môj let zrušený?

➡ Letecké spoločnosti vám informácie o ďalšom postupe zašlú prostredníctvom e-mailu. Spravidla ponúknu možnosť vrátenia ceny za letenku, alebo zmenu rezervácie letenky na iný dátum či do inej destinácie.

❓Som v zahraničí na dovolenke cez cestovnú kanceláriu. Ako sa dostaneme domov?

➡ Informácie vám poskytnú cestovné kancelárie a budú informovať o náhradnom mieste príletu a dátume príletu.

❓Kam sa môžem obrátiť so žiadosťou o viac informácií?

➡ Centrálna informačná služba Letiska M. R. Štefánika poskytuje informácie 24 hodín denne, 7 dní v týždni, na telefónnom čísle 02/3303 3353 a prostredníctvom e-mailu [email protected]. Informácie nájdete aj na oficiálnej webstránke letiska www.bts.aero a na sociálnej sieti Facebook – Letisko Bratislava/Airport Bratislava.