Wizz Air umožní prepraviť príručnú batožinu zdarma

Wizz Air umožní prepraviť príručnú batožinu zdarma Wizz Air dnes oznámil, že jej cestujúci už viac nebudú musieť platiť dodatočné poplatky za väčšiu príručnú batožinu na palubách lietadiel Wizz Air od 29. októbra 2017. Cestujúci si budú môcť na palubu lietadiel WIZZ vziať jednu príručnú batožinu, ktorá nepresahuje rozmery 55x40x23cm.
  • Táto batožina bude automaticky zahrnutá v cene letenky. Nové pravidlo predstavuje 50% zvýšenie povolenej veľkosti príručnej batožiny na palube lietadiel WIZZ.
  • Cestujúci, ktorí si už zakúpili príručnú batožinu na let 29. októbra alebo neskôr cez niektorý z oficiálnych predajných kanálov Wizz Air* získajú na svoj WIZZ účet 120% sumy zaplatenej za príručnú batožinu.

V prieskume zákazníckej spokojnosti ohodonotilo viac ako 80% cestujúcich** WIZZ veľmi vysoko v oblasti kvality služieb na palube, priateľskosti a professionality personálu. Wizz Air priebežne vyhodnocuje spätnú väzbu od svojich zákazníkov, a aj preto verí, že nové pravidlá pre príručnú batožinu ešte viac podporia výbornú zákaznícku skúsenosť na palube.

Wizz Air dnes zároveň ohlasuje novú službu pre cestujúcich s názvom WIZZ Priority. Platná na všetkých letoch od dnes táto služba ponúka:

• Prednostný nástup do lietadla
  • Možnosť vziať si na palubu dodatočnú malú príručnú batožinu s rozmermi nepresahujúcimi 40x30x18cm
  • Od 29. októbra garanciu že príručná batožina bude umiestnená spolu s cestujúcim v kabíne lietadla (k dispozícii aj cestujúcim s WIZZ Go, WIZZ Plus a WIZZ Privilege Pass)

Počas oznamovania finančných výsledkov prvého štvrťroka dnes generálny riaditeľ Wizz Air-u József Váradi povedal: “Dnešný oznam podčiarkuje záväzok Wizz Air-u neustále poskytovať špičkové služby svojim zákazníkom na každom kroku ich cesty. Wizz Air sa môže smelo pýšiť užívateľsky priateľským rozhraním svojich softvérových riešení, najmodernejšími technológiami a efektivitou svojej flotily, rovnako ako aj vynikajúcimi službami na palube a porfesionálnym personálom. Pracujeme tvrdo na tom, aby zákaznícka skúsenosť s WIZZ-om bola príjemná a bezproblémová, tak ako sa to len dá, a zrušenie poplatkov za príručnú batožinu jednoznačne podčiarkujú túto snahu.

O Wizz Air

Wizz Air je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a východnej Európe, v súčasnosti prevádzkuje flotilu 84 Airbusov A320 a A321 pričom ponúka viac ako 500 leteckých spojení z 28 základní a spája 142 destinácií naprieč 43 krajinami. Vo Wizz Air pracuje tím približne 3300 leteckých profesionálov, ktorí zabezpečujú výnimočný servis a atraktívne nízke ceny leteniek, ktoré spravili z Wizz Air preferovaného prepravcu pre 23.8 miliónov vo finančnom, ktorý skončil 31. marca 2017. Spoločnosť Wizz Air je kótovaná na Londýnskej burze ako WIZZ a zahrnutá vo FTSE 250 a FTSE All-Share Indices. Wizz Air je registrovaný pod Medzinárodnou leteckou transportnou agentúrou (IATA), Prevádzkovým bezpečnostným auditom (IOSA), ktorý je globálnou normou v bezpečnosti dopravnej leteckej prevádzky. Wizz Air získal ocenenie Významná letecká spoločnost roka 2016 od editorov Air Transport World, lídra na trhu leteckých médií ako aj Nízkonákladová letecká spoločnosť roka 2016 Centrom pre Letectvo (CAPA), popredným poskytovateľom informačného prehľadu na leteckom trhu.

* webová stránka wizzair.com, WIZZ app alebo Call centrum

**Kantar-Hoffman prieskum uskutočnený pre Wizz Air v apríli 2016 až júli 2017