Wizz Air spustil 2 nové linky z BTS do Varšavy a Sofie

Wizz Air spustil 2 nové linky z BTS do Varšavy a Sofie Wizz Air dnes otvoril dve nové linky z Letiska Bratislava do bulharskej Sofie a poľskej Varšavy. Vďaka výhodným štyrom letom týždenne si cestujúci môžu naplánovať svoje pracovné, dovolenkové či víkendové cesty do nových destinácií počas celého roka už od 9,99 €*.

„Ku linkám do Klužu-Napoca v Rumunsku a Tuzly v Bosne a Hercegovine, ktoré boli otvorené len v marci, sa od dnes pridávajú 2 nové linky do Varšavy a Sofie. Zároveň stúpne frekvencia letov aj na linkách Wizz Airu do Kyjeva na Ukrajine a Skopje v Macedónsku zo súčasných dvoch až na 4 lety týždenne. Záujem o lety Wizz Air rastie a sme radi, že cestujúcim môžeme  z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave ponúknuť už 6 letov Wizz Air. Vzájomnú spoluprácu plánujeme do budúcna rozširovať,” povedal počas inauguračného letu Ing. Jozef Pojedinec, generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave.

Za prvých šesť mesiacov roka 2017 využilo nízke ceny leteniek a skvelé služby na palube lietadiel WIZZ-u viac ako 50 000 cestujúcich z Letiska Bratislava, čo zároveň podporilo vytvorenie takmer 40 lokálnych pracovných miest** v oblasti leteckého priemyslu a turizmu v regióne. V marci 2016 začal Wizz Air svoju prevádzku z Letiska Bratislava otvorením prvej linky do Skopje. Len za jeden rok WIZZ rozšíril svoju sieť spojení z Bratislavy na 6 liniek v 6 krajinách, potvrdzujúc tak svoj záväzok ponúkať kvalitné a skutočne cenovo prístupné služby pre svojich cestujúcich.

Od prvého letu zo Slovenska v roku 2013 investoval Wizz Air nepretržite  do svojej stále rastúcej siete spojenií zo Slovenska zvyšujúc tak celkovú sedadlovú kapacitu v roku 2017 o viac ako 60 % oproti roku 2016 a ponúkajúc tak viac ako pol milióna sedadiel na 11 spojeniach z 3 slovenských letísk.

Počas roka 2016 zaznamenal Wizz Air 25 %-ný medziročný rast, pričom previezol viac ako 300 000 cestujúcich cez Bratislavu, Košice a Poprad a podporil tak takmer 230 lokálnych pracovných pozícií v leteckom priemysle a turizme.