Letisko čaká v sezóne dve tisícky dovolenkových letov

Letisko čaká v sezóne dve tisícky dovolenkových letov Takmer 2-tisíc dovolenkových charterových letov sa uskutoční na Letisku M. R. Štefánika v najvyťaženejšom letnom dovolenkovom období, ktoré sa naplno začína práve v júni a trvá do októbra. Najviac, zatiaľ 473 letov, je naplánovaných do tureckej Antalye a z nej.

Najsilnejším mesiacom bude už tradične júl, počas ktorého využijú dovolenkári 594 odletov do dovolenkových letovísk a príletov z nich.

Dovolenková sezóna sa na bratislavskom letisku začala rozbiehať už v apríli s prvými odletmi do Salalahu v Ománe. V máji k nim pribudli aj charterové lety do Antalye, Hurghady a Tel Avivu. Začínajúcu sa dovolenkovú sezónu už bude na letisku naplno cítiť v júni, počas ktorého sa uskutoční 311 odletov a príletov do/z destinácií v Turecku, Egypte, Tunisku, Bulharsku, Grécku, v Izraeli, na Malte či v Čiernej Hore. V júli sa uskutoční takmer šesťsto charterových letov pre klientov cestovných kancelárií a v auguste 584. Spolu 401 letov ešte dovolenkári stihnú aj v septembri. V októbri bude ešte stále možné absolvovať leteckú dovolenku do egyptských letovísk Sharm El Sheikh, Hurghada, Djerba či iných, keďže v pláne je aj v tomto období 48 odletov a príletov. Počet letov sa pritom na základe dopytu klientov cestovných kancelárií môže ešte meniť.

Návrat záujmu o dovolenky s odletom z Bratislavy zaznamenáva Turecko a jeho Antalya, kam je naplánovaných o 40 % viac letov ako sa uskutočnilo vlani. Nasleduje za ním egyptská Hurghada, do ktorej a z ktorej je naplánovaných 160 letov. Dovolenkármi obľúbené Bulharsko bude tiež patriť medzi top 5 najčastejších dovolenkových destinácií z Bratislavy, kam bude smerovať počas sezóny 131 odletov a príletov do Burgasu a 48 letov do/z Varny. Dvojnásobne zároveň stúpol počet letov na exotické Kapverdské ostrovy, kam bude smerovať 39 odletov a 39 príletov. Viac letov ako vlani pribudlo zároveň aj do Tuniska.

Destinácia

Počet charterových letov (prílety + odlety)

Antalya (Turecko)

Hurghada (Egypt)